Nastavitve delovnega sektorja

Program IvAc

Za delo na IVAO potrebujete program IvAc in pa lokalno okolje in njegove nastavitve. Za to je potrebno namestiti zadnjo verzijo Slovenskega sektorja, barvno shemo ter si prebrati kako pravilno nastaviti delovni sektor za kontroliranje zračnega prometa.

Zadnja verzija sektorja za delo na IVAO kontroli, ki se uporablja do nadaljnjega. Sektor je izdelan po realnih shemah in podatkih. Vsebuje publicirane in aktualne zračne poti, točke javljanja, zračne prostore, minimalne radarske višine, posebne zračne prostore, VFR zračne poti in letališča ter vse ostale pomembne podatke.

Sektor je potrebno naložiti v mapo IvAc>SectorFiles (poiščite na svojem računalniku).

Sektor
Verzija: AIRAC1611
Velja od: 13.10.2016 (do 09.11.2016)
Objavljeno: 20.10.2016

Barvna shema za delo na IVAO kontroli se uporablja poleg sektorja. Narejena, da se približno ujema s pravim izgledom zaslona, ki ga uporabljajo pravi kontrolorji zračnega prometa v Sloveniji.

Barvno shemo je potrebno naložiti v mapo IvAc>ColorSchemes (poiščite na svojem računalniku).

Barvna shema
Verzija: Black – Light
Objavljeno: 20.10.2016

Glede na lokacijo in tip kontrole zračnega prometa, je potrebno prilagoditi nastavitve delovnega okolja – programa IvAc. Preberite navodilo in sproti prilagodite nastavitve.

Navodilo za nastavitev IvAc
Verzija: 1.0
Objavljeno: 20.10.2016

Squawk generator

Vsako letalo dobi svojo transponder kodo, ki jo pilot vnese v kokpitu letala. Zato, da to poteka usklajeno, je bila narejena spletna aplikacija, ki dodeljuje transponder kode letalom po istih algoritmih kot v realnosti.

Scumari Technologies je naredil spletno aplikacijo, ki dodeljuje transponder kode letalom, ki se nahajajo v Slovenskem zračnem prostoru, po algoritmih kot v realnosti. Povezava vas vodi do spletne strani, katera naj bo odprta, ko boste online. Potrebno se je logirati s svojim IVAO IDjem.

Squawk generator
Objavljeno: 20.10.2016