Divizija

Smo ena od 60 držav članic svetovne organizacije International Virtual Aviation Organization in združujemo slovenske virtualne pilote ter kontrolorje. Virtualno letenje na IVAO poteka na visoki ravni, ta trenutek najbližje realnim letalskim proceduram, ki jih premorejo letalske simulacije za osebne računalnike.
Za delo na naši mreži piloti v največji meri uporabljamo Microsoftov Flight Simulator, oz. IvAc za kontrolo poletov (ATC), katerega je izdala organizacija sama.

Slovenija se je kot 35. divizija IVAO organizaciji priključila avgusta 2004. Od odprtja divizije je iz začetnih 30 virtualnih poletov na mesec, kolikor pilotov je takrat obiskovalo Ljubljano, promet narasel na več kot 400 poletov. Delno k temu prispeva tudi rast števila članov naše divizije, ki trenutno spada med srednje velike. Od začetnih 10 članov imamo sedaj 60 virtualnih pilotov, med njimi tudi 10 kontrolorjev poletov, kateri redno kontroliramo področje Slovenije na tej mreži. Slovenija aktivno sodeluje z ostalimi državami v Evropi in svetu, ki so članice IVAO.